?>

Tjen penger på bildene dine

I en stadig mer digitalisert verden dukker det jevnlig opp nye forretningsideer og måter å tjene penger på. Den fysiske butikken eller det fysiske lagerhuset er ikke samme grad som tidligere avgjørende for en bedrift. I stedet velger mange å bruke internett og sosiale medier til å markedsføre seg selv og sin bedrift. I denne artikkelen ser vi litt på hvordan man kan starte sin egen lille bedrift, for eksempel for å tjene penger på bilder man har tatt selv.

Hvordan starte opp?

Før man begynner å markedsføre bedriften sin er det viktig å ha alt det administrative på plass. Her snakker vi om forretningsidé, mål for bedriftens omsetning og ulike nyttige systemer. Det er for eksempel viktig at du har et godt crm system som hjelper deg å ivareta kundeporteføljen din. Videre er det viktig at du har et system for distribusjon av varer, hvis det er aktuelt. Hvis bedriftens plan er så enkel som å selge egne bilder, er ikke dette av like stor betydning.

Hvordan lykkes med egen bildebedrift?

For å lykkes med bedriften din, enten det er å selge bilder eller noe annet, er det flere faktorer som er viktig å tenke på. For eksempel må man ha et realistisk bilde av inntekter kontra utgifter, slik at økonomien er godt ivaretatt. Videre er det lurt å kartlegge markedet i din bransje, og hvem som er potensielle rivaler. Alle bransjer har en viss markedsandel, og det er fornuftig å danne seg et bilde av hvem som er de største aktørene før man selv setter i gang.

En ting som er viktig uansett hvilken type bedrift eller hvilken type prosjekt man starter opp, er å ha tålmodighet. Det er sjelden man lykkes i løpet av dager eller uker, og mange ganger må man smøre seg med tålmodighet, jobbe hardt og se resultatene komme etter hvert. Det viktigste er å aldri gi opp og beholde troen på at man kommer til å lykkes med det man brenner for.