?>

Tusen minner

Et bilde sier mer enn tusen ord, sies det. I mange sammenhenger stemmer nok det ganske godt, og med dagens delingskultur sies det veldig, veldig mange ord hver dag. Et bilde kan også frambringe mange forskjellige følelser for de som måtte se det. Et enkelt motiv kan få ett menneske til å strømme over av positive følelser, mens det samme motivet kan gi andre det motsatte. Et bilde kan si veldig mye, men hva er ofte opp til den som observerer det.

Det perfekte motiv

Med dagens smarttelefoner, har de aller fleste tilgang på gode kameraer og kan ta veldig gode bilder. Disse kan redigeres, deles og sendes til mange med få tastetrykk, og flyktige minner kan tas vare på i lomma eller i skyen uten særlig innsats. Med så god oppløsning som dagens smarttelefoner har, kan fototapet bestilles på https://www.familietapeter.no/ for virkelig å ta vare på minnene. Det er også en veldig fin måte og virkelig få vist fram de beste motivene på.

I tidligere tider, det vil si for et par tiår siden, var det å skulle ta et bilde en noe mer omstendelig erfaring. Med begrenset plass på filmrullen, senere digitalkameraet, måtte motivene velges mer med omhu. Fremkallingsprosessen tok tid, og spenningen ved å vente på de ferdige bildene var en viktig del av prosessen.

For de av oss som ikke hadde råd til de beste kameraene på den tiden, innebar mye av spenningen av hvor mange av bildene som faktisk var klare nok til å tydes. Et enkelt engangskamera var ofte det som var tilgjengelig, og det preget kvaliteten. Fra hvilken campingplass bildet var tatt var av mindre betydning, bare menneskene var gjenkjennelige og bildet kunne knyttes til en konkret ferie. Det har forandret seg nå. Med en smarttelefon kan et bilde tas, sjekkes og tas på nytt umiddelbart om fotografen ikke er fornøyd. Med skylagring og minnekort, er det knapt begrensninger på antall bilder som kan lagres.

Smil til fotografen

Minner er viktige for oss mennesker, spesielt de gode minnene. Den digitale revolusjonen har ført alle nærmere hverandre, men det er fort gjort å glemme de nære tingene. Alt har ikke behov for å dokumenteres hele tiden, men gjenforeningen med barndomskompisen fortjener noen bilder for ettertiden. Turen til farmor, med krumkaker og kaffe kan noen ganger virke som en omvei i dagens travle samfunn, men det er veldig, veldig gode bilder å ha senere i livet. Tiden visker bort de mentale bildene vi bærer med oss, da er det godt at et enkelt bilde, fysisk eller digitalt, kan fortelle mer enn tusen ord.