?>

Hvordan lære seg fotografering?

Det kan virke ganske vanskelig å skulle begynne med fotografering, men i denne artikkelen skal vi gi deg noen tips og triks som kan komme godt med på veien. Vi håper du får lyst til å ta med deg kameraet ut etter du har lest denne artikkelen!

Ta deg god tid

Det er med fotografering som med alt annet. Øvelse gjør mester. Derfor anbefaler vi deg å ta god tid med det du holder på med innen fotografi. Du kan sette av dager på å øve på forskjellige ting. Noe vi anbefaler deg er å skaffe deg et enkelt kompaktkamera som du kan øve deg med først. Dette vil gi deg forståelse om hvordan du kan jobbe med å ramme inn bildene dine og hvordan du kan jobbe med lyset. Det å ta bilder ute i dagslys er det absolutt beste, man kanskje du har planer om å oppgradere til et studio en gang i fremtiden?

Analog eller digital?

Det er mange som mener at man bør forstå seg på analog fotografering for å kunne være god på digital fotografering. Dette er selvsagt forskjellige skoler, men det er jo helt opp til deg hva du mener er riktig. Når man driver med analog fotografering har man mange færre sjanser på å ta gode bilder, ettersom man ofte bare har 27 bilder å kunne benytte seg av på hver rull. Derfor vil analog fotografering lære deg å være mer kritisk til bildene du tar. Hvis du starter rett på digital fotografering er læringsprosessen ofte litt lengre, rett og slett fordi man tar så altfor mange bilder og man må se igjennom alle.

Det er viktig å finne seg noe man liker når det kommer til fotografering. Finn bilder du liker og finn ut hva du liker med dem. Da vil du kunne implementere dette i dine egne bilder.