?>

Fotografer bygda

Liker du å ta bilder, er det mange muligheter. Noen liker å ta bilder av mennesker, for eksempel familien, et nytt barn, folk i ulike aldre eller farger. Andre liker å ta naturfoto, det kan være av fossen, fjellene eller solnedgangen. Noen søker å fange øyeblikk på et foto, for eksempel noen som kommer i mål etter maraton eller et forelsket par som går over en bybro et eller annet sted.

Har du bladd i gamle bladet fra 1900-tallet, kan du finne flybilder av by og bygd. Men også mer intime bilder der man fanger dagliglivets mange hendelser. Kanskje er det klassebilder fra en skole, to arbeidere i sving eller trafikk forbi et hus. Når man fotograferer bygda, vil man forevige noe trivielt, men også veldig unikt.

Unike bilder for evigheten

Elsker du bygda di, kan du gi en gave tilbake til den. Ikke nødvendigvis en gave som noen vil sette pris på direkte, men kanskje om hundre år. Det sies at om 100 år så er allting glemt, men om du velger å fotografere bygda di, så vil minnene fort dukke opp igjen. Kanskje er det barn eller barnebarn som titter i gamle album som du samlet. Mest sannsynlig vil det hele ligge på en brikke eller i en virtuell sky. Den virtuelle skyen har ingen begrensning.

Bilder sier mer enn ord

Kanskje tar du bilder av noe som for fremtiden vil være helt eksepsjonelt. Kanskje bygda di blir sentrum for en global hendelse eller at en kjent person kommer fra bygda di. Selv om det fins fotografer som er betalt for å gjøre disse tingene, er det ikke forbudt å fotografere i vei. Tar man bilder av personer skal man likevel få en tillatelse, og skal det publiseres bør man få en godkjenning først.

Men de fleste vil sikkert takke deg for at du tok foto av bygda di. For har du en egen evne eller vinkling, vil du fange ting på en helt spesiell måte. Det er ikke mye å man trenger i dag heller, selv om et speilreflekskamera er det ultimate redskapet for hobbyfotografer.

Fotografer med mobilen

Kan du litt om fotografi, skal du kunne få de flotteste motivene fram med en mobil. De fleste smarttelefoner har funksjoner som gjør at bildene kan bli som rene kunstverk. Du trenger for eksempel et fulloppladet samsung batteri om mobilen din er fra Samsung, men ellers går det meste av seg selv.

Noen av de beste foto mobilene i dag er fra iPhone eller Huawei, og Samsung Galaxy S10+ har to frontkamera med 18 MP og Huawei P30 har nattmodus og enda flere funksjoner enn forgjengeren. Teknologien for mobiler har blitt så bra at du faktisk tar de beste bildene selv. Og har du allerede en konto på sosiale medier er det bare å legge dem ut for å få tusenvis av følgere.