?>

Valentinsdagen

Valentinsdagen er en veldig hyggelig dag for mange enten man velger å feire med venner eller sammen med familie. Det viktigste er at man er sammen med dem man er glad i. Men hvorfor feirer vi egentlig valentinsdagen i det hele tatt?

Valentinsdagen kalles også for alle hjerters dag eller kjærlighetsdagen, og oppsto en gang på 1500-tallet. Trolig var det fordi fuglene begynte å pare seg rundt denne datoen 14. februar, men det er mange forskjellige meninger om hvordan denne dagen har oppstått. Det var de engelskspråklige landene som først startet med denne tradisjonen, etterfulgt av Frankrike, men det har senere spredd seg også til skandinaviske land. Her til lands er det vel en del uenighet om denne dagen er positiv eller negativ ting at vi har. Det vanligste var å gi hemmelige gaver eller kjærlighetsbrev og mange forbinder denne dagen med sjokolade i dag, men man kan også gi VALENTINSDAG DEKORASJONER om man ønsker det. I Ghana har de omdøpt denne dagen til sjokoladens nasjonaldag. Dette er for å øke etterspørselen etter ghanesisk sjokolade og gi dagen et bedre rykte.

Noen tror at vi feirer Valentinsdagen etter romersk tradisjon, der de feiret Juno, som var en gudinne som representerte kvinner og ekteskap. Starten på fruktbarhetsfesten startet nemlig den 15. Februar.

Det var ifra 1700-tallet det begynte å utvikle seg til en feiring hvor man ga hverandre gaver og andre hyggelige oppmerksomheter. Derifra ble det etterhvert mer og mer vanlig med masseproduserte kort enn de vanlige håndskrevne kortene. Nå i dag kan det kanskje være vanskelig å finne på noe å gi som skiller seg ut. Så om man skal være litt ekstra romantisk så kan et håndskrevet kort sammen med en hyggelig oppmerksomhet kanskje være en god ide? Det er ofte mye hyggeligere å få noe som er selvlagd og med mer personlighet. Det ble gjort en undersøkelse i 2010 hvor det ble oppdaget at 70 % av menn ikke visste datoen til valentinsdagen, mens 70 % av kvinnene som ble spurt visste svaret. Det er alltid hyggelig å huske på slike små dager så man kan vise at man tenker litt ekstra på hverandre på kjærlighetens dag.

Er du fortsatt usikker på hva du skal finne på til din kjære på Valentinsdagen så har Partyking noe for enhver smak. Enten du og din kjære liker det mest tradisjonelle eller har lyst til å finne på noe som er litt utenfor boksen. Uansett så er det mange forskjellige måter å feire denne dagen på. Det viktigste er å vise at man er glad i hverandre, noe som kanskje kan være enkelt å glemme å vise i en travel hverdag. Husk å ta vare på hverandre uansett hvilken dag det er, og litt ekstra oppmerksomhet på enkelte dager slår nok aldri feil.