?>

Fotografering

Fotograf er et av yrkene som stadig trues av teknologi. Det blir hele tiden enklere for folk flest å ta skikkelig gode bilder av nære og kjære, for ikke å snakke om hvordan aviser og nyheter stadig bruker publikums bilder i sine saker. Mobiltelefoner i dag har fokus på å utvikle gode kameraer, noe som gjør at de som vanligvis bare hadde observert store hendelser, nå også dokumenterer dem. Ofte leverer de fra seg bildene gratis til nyhetsmediene, ene og alene for muligheten til å få sitt navn i media i noen få sekunder eller minutter. Dette medfører at nyhetsformidlerne både sparer penger på fotografer, men også får live-bilder fra hendelser de vil raskt ut med, i stedet for å måtte vente på en fotograf som både skal reise ut og sende bilder tilbake.

Med sosiale medier som for eksempel Instagram blir også forbrukerne av bilder stadig dyktigere på å analysere hva som faktisk er riktig gode bilder som får en stor følgerskare, og på den måten utvikler de sine egne evner som fotograf også. Det er med andre ord flere elementer som gjør at det kan synes at fotografer i dag er til dels overflødige. Likevel skal det sies at de virkelig flotte bildene, altså de prisvinnende – enten det er av natur, mennesker eller hendelser – alltid blir tatt av profesjonelle fotografer.

Forskjellen på utstyret

Selv om en profesjonell fotograf ytterst sjelden vil benytte seg av mobilen til å ta bilder, på tross av at dagens mobiltelefoner har utrolig gode kameraer, så hender det at de også på farten benytter seg av mobilen. I det daglige vil de likevel gå for ordentlig utstyr.

Et skikkelig kamera koster en hel del, men skal du ta ordentlige bilder og leve av å fotografere, da trenger du å investere i utstyr. Er du i oppstartfasen som fotograf kan for eksempel et lån fra centum være det du trenger for å komme i gang. Når finansiering er i boks, da starter den potensielt vanskelige jobben med å velge hvilket utstyr du skal ha. Selv erfarne fotografer kan få problemer med å velge nytt utstyr i det som i dag er et hav av muligheter. Hvilket merke man velger er ofte mest en smakssak, da de fleste store produsentene har relativt like alternativer som også har lik kvalitet.

Den store utfordringen ligger i hvorvidt du skal gå for et speilreflekskamera eller et systemkamera, og det er fordeler og ulemper med begge. Et systemkamera veier for eksempel mindre enn tilsvarende speilreflekskameraer, dette er noe enkelte synes er flott med tanke på transport, mens andre foretrekker følelsen av litt tyngde på hånden under fotografering. Begge typer kan ta mange bilder per sekund, har rask autofokus og kan tilby gode resultater med høy ISO-verdi. Det blir med andre ord en smakssak, og muligens litt vanesak.