?>

Hvem kan fotografere?

 

Fotografering er noe alle kan gjøre. Ingen setter grenser for hvem som kan fotografere, og det er helt opp til alle og enhver. I dagens samfunn blir man stadig bombardert med inntrykk og bilder av både det ene og det andre. Det finnes mange nettsider for bildedeling, og alle har mulighet til å dele bilder fra sitt eget liv hele tiden. Dette er veldig skremmende for mange, fordi man kan føle at sine egne bilder ikke når opp til kvaliteten som rår på slike nettsteder. For disse typer mennesker er det lurt å huske på at de fleste fotografier som tilsynelatende ser perfekte ut, ikke nødvendigvis er det. Det finnes flere bilderedigeringsprogrammer hvor folk får muligheten til å fikse på både det ene og det andre, slik at man får det som man selv ønsker at det skal være. Mange bilder reflekterer nødvendigvis ikke virkeligheten, men en illusjon og en drøm.

Fotografering trenger ikke å handle om å dele bilder i ett sett, men det kan være en fin måte for mange å koble av på og skape noe for seg selv; private minner man kan se tilbake på og huske med et smil om munnen. Selv om sosiale medier tar stadig større plass i manges hverdag, er det fint å kunne ha noe man deler kun med de som var tilstede. I tillegg vil kunnskap om fotokunst gjøre det enklere å skille mellom ekte og redigerte bilder i nettopp sosiale medier.

Mange fotografer bruker Fotografering som en hobby fordi det er en måte å koble av på og skape noe eget. For mange er det også en måte å uttrykke seg på gjennom kunst. Det finnes mange kunstnere som driver med for eksempel dyrefotografi, og gjennom dette får mulighet til å stille ut sine bilder, få publisitet rundt prosjektene sine, og kanskje selge noen bilder.

For mange kan fotografering gi en følelse av frihet. Det er mange muligheter, og det er krever ikke mye kunnskap for å komme i gang. Dessuten handler det mye om hva man selv synes er vakkert eller interessant, og det er alltid øyet som ser som avgjør. Dette betyr at fotografering på mange måter er en subjektiv uttrykksform, selv om objektet eller motivet er det samme.