?>

Motefotografering

Når man tar motebilder, skal klærne være i fokus. Det er den aller første regelen man må følge. Det betyr ikke at bildene skal være kjedelige, med en modell som står urørlig som en stolpe. Bevegelse kan gjøre at klærne framheves, så modellene må røre litt på seg. Test ut mange ulike positurer, og ikke vær redd for å eksperimentere litt.

Bakgrunner
Bakgrunnen må velges med omhu. Den skal ikke virke forstyrrende, og det er heller ikke sikkert alle bakgrunner passer til alle typer klær. Bakgrunnen må ikke ha samme farge som klærne, eller ha en kontrastfarge som virker forstyrrende. Hvilken bakgrunn som passer, finner man best ut ved å prøve seg fram. Det er lurt å velge et område som gir mange muligheter, for eksempel et område med husvegger i mange farger, eller et naturområde med både trær, jord, steiner og himmel.

Pretty woman in cool clothes, looking away

Framhev klærne
Husk at klærne skal framheves. Dersom klærne har spennende elementer, er det viktig å framheve disse. Det kan være belter, knapper, lommer eller andre detaljer. Modellen bør stå eller sitte på en slik måte at disse detaljene vises. Finn de beste elementene med hvert plagg, og sørg for at disse kommer i fokus. Det gjelder også å velge de rette skoene. Kjøp gjerne et stort utvalg sko fra en sko nettbutikk. Da finner du lett sko som passer til de ulike antrekkene. Prøv gjerne flere par sko. Tenk også på at klærnes farger bør passe til modellen. Det er ikke alle farger som passer til en rødhåret modell, eller til en brunette, for den del. Sjekk om klærne finnes i andre farger, eller velg en annen modell til dette plagget.
Ta mange bilder
Jo flere bilder du tar, desto lettere er det å ta et fint bilde. Test ut ulike vinkler, ulike bakgrunner og positurer, og knips i vei. Med et digitalkamera er det lett å slette dårlige bilder etterpå. Ofte er det bare små detaljer som skiller et godt og et dårlig bilde, så sørg for at du har mange bilder å velge blant for hvert eneste plagg.