?>

Ta gode barnebilder

Det er ikke lett å ta barnebilder. Barn er langt mer krevende enn voksne, og barn er mye vanskeligere å instruere. Det vet alle foreldre som har prøvd å ta et fint familiebilde. De voksne sitter fjerne rolig og gjør som fotografen sier. Litt eldre barn kan også være flinke til å høre på fotografen, mens de minste raskt kjeder vettet av seg, og heller vil løpe rundt og leke.
Favorittleken
Alle barn har en favorittleke. Det kan være lurt å ta med denne leken til fotograferingen, enten man skal ta bilder hjemme, eller hos en profesjonell fotograf. Leken kan holdes av en foreldre som står bak fotografen. Da kan leken brukes til å fange barnets oppmerksomhet, og få det til å se mot kamera. Alternativt kan leken også være med på bildet. Det kan bli et fint element på bildet.
Lek før fotografering

 

Det kan også være lurt at barna får leke og slite seg litt ut før fotograferingen. Da er det lettere for dem å sitte rolig når selve fotograferingen starter. Et barn som har sittet stille lenge og ventet, blir raskere utålmodig enn et barn som har lekt litt først. For å aktivere de minste barna og holde dem i godt humør før bildene skal tas, kan en babygym være en fin løsning. Småbarn bør også være mette før de skal fotograferes, slik at de ikke gråter fordi de vil ha mat.

Little girl in photo studio room with white cloth and spotlights

Forbered barnet
Snakk med barnet før fotograferingen. Da vet barnet hva som skal skje, og er bedre forberedt. Forklar gjerne også hva en fotograf gjør, og hva som er viktig for å få et godt bilde. Forklar det på en enkel måte, og vis gjerne barnet eksempler på gode og dårlige bilder du har tatt selv. Dere kan eventuelt prøvesitte modell hjemme. Da får barnet trene på å sitte rolig mens du knipser et par bilder. Gjør fotograferingen til et eventyr, og spør fotografen om han eller hun også kan vise barnet litt rundt i fotostudioet først. Da får barnet stilt nysgjerrigheten sin, for det er mye spennende å se på hos en fotograf.