?>

Er du bildeansvarlig på slektstreff?

Slektstreff er en fast tradisjon for mange. “Slekt” i seg selv er mye bredere enn “familie”, så når man inviterer personer fra flere ledd ut i slekten – som igjen inviterer sine fjerne slektninger – kan man ende opp med ganske mange mennesker. Om dere ikke har faste slektstreff bør du kanskje vurdere det, du vet aldri hvem du kan være i slekt med. Og når alle disse menneskene er samlet på samme sted burde du absolutt benytte sjansen til å ta bilder. Det er lett å tenke at det sikkert er noen andre som tar seg av fotograferingen, men om alle tenker det samme får man ikke foreviget kvelden for noen av gjestene.

Kle dere riktig

Om du skal bli bedre kjent med alle disse fjerne slektningene bør du sørge for å ta deg godt ut. Og spesielt om det skal tas mange bilder. Finn frem de fineste klærne dine for anledningen uten å bli for stiv og formell, og Kle barna i kule klær fra hummel. Slektstreff som dette foregår ofte utendørs og på sommeren, siden det ofte kan bli for mange mennesker til å være innendørs. Så pass også på at både voksne og barn kommer forberedt med uteklær om været plutselig skulle snu i løpet av dagen. Og når du er i gang med å ta bilder av alle menneskene, husk også på å få noen fine bilder av mat og kaker før det er for sent.

Bruk sosiale antenner

Ikke alle liker å bli fotografert sånn uten videre, så gå forsiktig frem med personer du ikke kjenner så godt. Det kan nok være lurt å introdusere deg og småprate litt før du spør om å ta et bilde av den gjengen der borte. Et gruppebilde med alle sammen kan være et veldig fint minne, men er det mange på festen kan det bli et litt for stort prosjekt å organisere. Om det ikke er du som arrangerer slektstreffet bør du også spørre verten før du begynner å stille opp de andre gjestene. De neste dagene kan du dele bildene med gjestene på sosiale medier, det er også en fin unnskyldning til å komme i kontakt med de nye bekjentskapene.